Teal szervezetek

Csak így ne!!!

2016. július 16. - BozsárG

Nagyon jól tettem, hogy elolvastam egy cikket a Zappos híres átalakulásáról  teal szervezetté.

Kész horror, ami történt. Azt hiszem, a lehetséges összes hibát elkövették, amit egy ekkora horderejű változáskor el lehet. Az egy dolog, hogy előkészítetlenül, a részletek tisztázása nélkül, kellemetlen személyes meglepetésekkel, káoszt generáltak. Ez bármelyik vállalatnál megtörténik, legyen az bármilyen színű. 

De mindez a teal alapelveivel teljesen ellentétesen is történt.

Önkényesen, hirtelen, cél nélkülinek tűnő, l'art pour l'art, formai változások következtek be egyik napról a másikra, gyakorlatilag egy ember döntése alapján. Hol maradt az organikus fejlődés, a környezet igényeinek érzékelése és arra reagálás?

Egy nap mindenki arra ébredt, hogy új ajánlatot kapott, egy új "szerep"-re. Lehet, hogy nem volt rá szükség, lehet, hogy csökkent a bére... Mindenki titokban egyezkedett, kereste a helyét...  Emberek szorultak ki a peremre - gyakorlatilag megbélyegzetté váltak, akikre nincs szükség, akiket nem ítéltek alkalmasnak semmilyen szerepre. Hol maradt a bizalom, nyíltság, a transzparencia? 

Ráadásul mindezt meg sem lehetett beszélni. A munkatársak szerint ennél a cégnél nem volt soha divat az őszinteség, az építő konfrontáció, a kétségbeesések, kérdések felszínre kerülése. Hol itt a nyílt kommunikáció, az őszinteség, az elfogadás, a "wholeness"? 

 zappos.jpeg

Egyébként az előző formáció sem túl szimpatikus, ahogy a cikkből kiderül: mindenkin mosoly (biztos, hogy őszinte?), valószínűleg kreatívnak és inspirálónak szánt, de az én szememmel inkább káoszos és gyerekes környezet, "work-life integráció" címen együtt élünk, a munkahelyen, mindent együtt csinálunk... Erre is persze a CEO személyisége nyomta rá a bélyegét.

Azt hiszem, elolvasom és írok majd még egyszer, érdemes számba venni egyenként, hogyan NE váljatok teal-lé. Tanulságos. 

A kép a cikkben szereplő illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://teal.blog.hu/api/trackback/id/tr88895356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.