Teal szervezetek

Fejlődünk - a csapat is, én is!

2016. május 26. - BozsárG

"... a csoportban létrejövő aktivitás, az együttes élmény olyan dinamikai többletet hoz létre, amely által nem csak a csoport ereje, hanem benne az egyének én-ereje is megnő. Tehát ha mindenki aktívan részt vesz a csoport életében, szertartásaiban, fejlődésében, azzal hozzájárul a csoport fejlődéséhez, ami aztán visszahat rá, és megsokszorozza az erejét. ... Ha egy csoport tagjai elkötelezetten és elmélyülten vesznek részt olyan közös célok elérésében, amely során egymástól is tanulnak, és az energiaátadás folyamata valósul meg, akkor az egyéni teljesítmények is összeadódnak. ..... Aki meghaladja önmagát, túllép saját korlátain, az hatást gyakorol a környezetére, a rendszerre, amelyben él illetve dolgozik."

(Sárvári György: Sématörés)

african_acrobats.jpg

 

Ebben a rövid, alig féloldalas idézetben benne van a teal szervezetek mindhárom alapvetése: teljes valónkkal jelen lenni, fejlődésre törekedni egyéni és szervezeti szinten, saját közös céljukért dolgozó, elkötelezett csapatok. Ez az összefüggés.

Image courtesy of africa at FreeDigitalPhotos.net

A bejegyzés trackback címe:

https://teal.blog.hu/api/trackback/id/tr608747762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.