Teal szervezetek

Szorongás, virtuális "kapcsolatok", konfliktusok a munkahelyen

2016. május 21. - BozsárG

Amikor egy munkahelyre nem lehet behozni az érzelmeket, amikor nem beszélünk őszintén arról, ami fáj, amikor nem beszélgetünk, csak információt cserélünk...

... akkor óhatatlanul félreértjük egymást, a hiányzó információkat a másikról saját képzeteinkkel töltjük ki, minősítünk és ítélkezünk.

Valami ilyesmiről írtam az előző bejegyzésben is. A szervezeti kultúra nem csak a vezetést és a beosztottakat tudja egymás ellen fordítani, hanem a munkatársakat is. 

Szomorú volt olvasni arról, hogy a generációk utálják egymást a munkahelyen. Ezeknek az ellenérzéseknek a többsége megszűnne, ha átalakítanánk a szervezeti kultúrát, ahogy ezt a működő teal szervezetek megmutatják.

all_for_one.jpgA teal szervezetekben tanulják és gyakorolják az erőszakmentes kommunikációt, a szemtől-szembe való és a mediált konfliktusmegoldást. A csapatok méretét tudatosan úgy alakítják ki, hogy mindenki személyesen ismerhessen mindenkit. A rendszeres találkozókon nem csak munkáról beszélnek, hanem reflektálnak saját együttműködésükre is. A nyílt légkör, a személyes kapcsolódásokat pártoló keretek lehetővé teszik, hogy a munkatársak valóban megismerjék egymást. Akkor ugyanis kiderül, nincs is köztünk ellentét. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teal.blog.hu/api/trackback/id/tr808729738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.