Teal szervezetek

Mire való ez a blog?

2016. május 16. - BozsárG

Mind nagyvállalati vezetőként, mind szervezetfejlesztőként, trénerként, coachként régóta foglalkoztat, hogyan működnek a szervezetek, a vezetők. Miért van az, hogy értelmes, jót akaró emberek halmaza egy stresszes, értelmetlen munkakörnyezetet hoz létre?

Szerintem a munka öröm, önmegvalósításunk fontos része, inspiráló, feltöltő..., miért van az, hogy oly sokan nyűgnek érzik? Nemrég rátaláltam a teal szervezetekre, amelyek, úgy tűnik, megoldást adhatnak erre a problémára. 

A teal szervezetek lényegéről egy másik oldal szól, de igyekszem több oldalról körbejárni a témát, hiszen minden, amit eddig tanultam, gyakoroltam, összefügg azzal, hogy boldogabb, emberibb munkahelyeket, jobb vezetőket szeretnék látni.

Mire való ez a blog?

Gondolatok megosztására. A nemzetközi teal közösség tapasztalatainak megjelenítésére, magyarul. 

A szervezeti kultúra forradalmi trendjeinek és a "klasszikus" szervezetfejlesztési, szervezetpszichológiai tudás összehozására. Mert attól, hogy újfajta szervezeteket hozunk létre, az emberi lélek, csoportban, szervezetben való működés, a munkához vagy éppen a változáshoz való viszony nem változik... Nem kell újra feltalálni, amit már tudunk - de használni jó lenne. Nem akarok "egykönyves tanácsadó" lenni: nem tekintem Frédéric Laloux könyvét (Reinventing Organizations) egyedüli bibliának. Ide hozok mindent, amit hasznosnak gondolok, a teal szemlélettel összhangban lévőnek. Akkor is, ha évezreddel ezelőtt született felismerés, akkor is, ha tavaly publikálta valaki... 

Ez nem egy 4803_arc_csicsazva_1.jpgtudományos, hanem egy szubjektív blog. 

FERTŐZNI SZERETNÉK.

Magyar vezetőket új gondolatokkal, látásmóddal, mert minden vágyam, hogy teal szemléletű szervezetek létrejöttét segítsem Magyarországon.

Minden, amit eddig tanultam, kipróbáltam, fejlesztettem magamban, hasznos lesz ebben a munkában: szerephez jut a tréner, a coach, a facilitátor, a személyközpontú tanácsadó, a moderátor, a mediátor, a szervezetfejlesztő.

Kinek szól ez a blog?

Legjobb persze, ha egy cég az alapítástól kezdve így indul. Ha a tulajdonos-alapító elkötelezett és bizalommal van az emberei felé, alakíthatja így a szervezetet kezdetektől fogva. 

Szuper az is, hogy olyankor kezdik az átalakítást, amikor cég megnő annyira, hogy a kézi vezérlés már nem működik. Ilyenkor válaszút előtt állnak: a hierarchia-irányítás-kontroll szemlélete felé, vagy a teal felé indulnak el. Meggyőződésem, hogy a jövő a teal (vagy hasonló elven működő) szervezeteké, éspedig azért, mert az emberek igényei megváltoztak. Értelmes munkára, autonómiára, közösségre vágynak.

Jó lehet civil szervezeteknek, akik eleve valami közös cél érdekében jöttek össze, és szükségük lenne valami emberi, de professzionális szerveződésre.

Nagyon ajánlom a teal szerveződést női vállalkozóknak, akik sokszor frusztrálónak érzik a hatalmi pozíciót, túl keménynek az irányítás munkáját... 

Legesleginkább pedig azoknak a vezetőknek, akik önismeretük, tudatosságuk gyarapodása következtében, életútjuk mostani szakaszán rájöttek, hogy másképpen szeretnének vezetni...

Gondolatmegosztásnak, véleménycserének, vitának itt helye van.

 

kerdojel_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://teal.blog.hu/api/trackback/id/tr758721598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.